Majoitu mukavasti saaristossa

fi sv en de

Unelmien kalavedet odottavat vapaa-ajan kalastajaa

Saaristomerellä on Suomen monipuolisimmat kalavedet, eri vuodenaikoina saa erilaisia kaloja. Saaristomerellä nappaavat ahven, hauki, kuha, meritaimen, merilohi, kirjolohi, siika, kampela, made ja silakka. Ja mikä parasta, näillä vesillä odottelee monen hekumoima ennätyskala, sillä kalat ovat todella suuria. Esimerkiksi ahvenen peruskoko on selkeästi isompi kuin sisävesillä.

Kaislikot ja ulkoluodot

Laajat Turun saariston vesialueet tarjoavat erityyppisiä urheilukalastusvesiä. Sisäsaariston kaislikoissa on oma viehätyksensä, toiset arvostavat ulkoluotojen karua avaruutta. Vapaa-ajan kalastusta harrastetaan ympäri vuoden. Jokaisella vuodenajalla on omat sesonkikalansa. Talvella pilkitään ahventa, kuhaa ja madetta. Keväällä jahdataan meritaimenia ja haukia, litkataan silakkaa ja ongitaan siikaa. Kesällä pyydetään kuhia, ahvenia, haukia ja kampeloita. Syksyn sanotaan olevan parasta kalastusaikaa Saaristomerellä, silloin syövät ahvenet, hauet ja meritaimenet, ja onkeen ottavat myös joulun herkkusilakat. Varaa kalastusmökkisi ajoissa, sillä syksyn viikonloput ovat hyvin kysyttyjä.

Hyvät neuvot kaupan päälle

Onkiminen ja pilkkiminen ovat jokamiehen oikeuksia ja niitä varten ei tarvita lupia. Ne ovatkin viehekalastuksen ohella suosituimmat kalastusmuodot. Viehekalastukseen tarvitaan vain valtion kalastuskortti ja läänikohtainen viehelupa tai vesialueen omistajan lupa. Kun varaat mökin tai muun majoituksen, saat kaupan päälle neuvot alueen kalastusmahdollisuuksista ja tarvittavista luvista. Usein mökin vuokraan sisältyy soutuvene. Perämoottoreita ja venekuljetuksia on vuokrattavissa sopimuksen mukaan. Kysy myös kalankäsittely- ja savustuspaikkoja. Itse pyydetyn kalan halstraaminen, savustaminen ja grillaaminen tuoksuineen kuuluvat lomanviettoon. Ja onhan saaristossa tuoretta kalaa myös myytävänä. Maista esimerkiksi voipaperista sormin syötävää tuoretta savukalaa! Se on herkkua!

Suosittuja kalastusmatkoja:

TAATTU SAALIS SAUVOSSA

Kalatiskin kautta kotiin? Ei enää- vuokraa meiltä mökin ja veneen lisäksi  kalastusloman alkuun 4 tunnin opastettua kalastusta. Opas ohjeistaa teitä alueen hyville kalastuspaikoille ja pääsette alkuun, jonka jälkeen jatkatte omatoimisesti. Hintaesimerkki: 6 hlön ryhmä arkipäivinä: Alkaen 170 euroa/hlö. Hinta sisältää kalastusoppaan palvelut 4 tunniksi, 2 vrk mökkivuokran ja 2 moottorivenettä.

Mukavasti merelle

Edullinen kahden päivän kalareissu, johon sisältyy majoitus, sauna ja vene. Hintaesimerkki 80 eur/henkilö. Extremekalastus RIB-veneestä. Hinta alk. 250 eur/tunti. Max 8 osallistujaa kerralla.

Täyden palvelun kalastus ja Businesstärppi Päiväretkiä.

Sisältää venevuokran, varusteet, oppaan, ateriat sekä päätteeksi saunan ja lämminvesialtaat. Hinta alk. 380 eur/henkilö tai tarjouksen mukaan.

Kalastuselämys ulkosaaristossa

Päiväretki: Venekuljetus saaristoon, verkkojen nosto kalastajan kanssa, savukalalounas, luontoopastus sekä kalastusta omin viehein. Ryhmäkoko 6-30 henkilöä. Hintaesimerkki 75 eur/henkilö, kun ryhmässä on 15 henk.

Asiantuntevan kalaoppaan kanssa saat varmemmin saalista ja opit uudet niksit.
Tilaa meiltä opastettu kalaretki! www.saaristovaraus.fi

Kalastuksen kultaisia sääntöjä

Tulevaisuuden ennustaminen merellä: Juo paljon kaljaa, souda merelle, käänny ja seiso veneessä pissataksesi yli laidan. Katso vaimoasi rannalla - näet tulevan lesken.